Att älska sin kropp!

Tänkte ta upp det här man att trivas i sin kropp, och alla sjuka ideal. Det är ju sån hysteri om hur man ser ut, hur mycket man väger och allt det där. Jag själv kan också ha ångest över min kropp. Men jag har faktiskt lärt mig att tycka om min kropp, det är så har jag är skapt, jag är unik på mitt sätt, som ni alla andra är unika på era sätt! Dock har jag pendlat väldigt mycket i vikt. När jag var liten var jag alltid väldigt smal. Men när jag började i högstadiet kom jag in i den där fasen många tjejer kommer in i. "Åh jag är så tjock" "Mina lår är feta" "Jag har bullmage", ah ni förstår. Jag hade även väldigt mycket ångest, så kombinationen med ångesten och kroppshysterin gjorde att jag slutade äta, nästan helt. Jag tränade väldigt mycket, sprang nästan varje dag. Hade jätte bra kondition. Men jag rasade något enormt i vikt. Det värsta var att jag såg det inte själv. Jag fick börja hos en läkare som fick hålla koll på min vikt för mitt bmi var verkligen lågt. Då tyckte jag det var snyggt när man såg vart enda ben som fanns i kroppen. Men efter något år, så upptäckte jag hur gott det var med coca cola. Jag drack bara mer och mer, och tillslut drack jag nästan mer än 2 liter per dag. Kan säga såhär, jag har gått upp mycket i vikt dom två senaste åren. Dock var det ju bra eftersom jag var så smal, så det gjorde ju inte så mycket. Men skulle jag fortsatt dricka cola så som jag gjorde, så skulle jag nog gå upp ytterligare några kilon till nästa år. Nu har jag gått 2 veckor utan cola och känner inget sug överhuvudtaget. Jag har märkligen märkt skillnaden när jag inte druckit någon coca cola, jag har gått ner 3 kilo på bara två veckor, riktigt bra faktiskt. Jag känner inte längre någon hysteri över min kropp. Jag trivs i mig själv, och det är det jag vill få ut av detta inlägget. Tjejer och killar, ni är fina som ni är. Vi alla behöver inte noja så mycket över våra kroppar. Alla ser olika ut, och vi alla är fina på våra egna sätt. Jag lovar att det finns minst en grej på er alla som någon annan drömmer om. Smal, kurvig, muskulös, hur ni än ser ut så är ni fina. Kom ihåg det. Vill ni ändra något på er kropp, gå upp eller ner i vikt, svällt er inte eller bomba kroppen med kalorier och socker. Träna 1-3 gånger i veckan, ät riktig mat regelbundet, och unna dig något gott på helgen! Det mår vi alla bäst av tror jag iallafall. Träning ger även en positiv attytid och en energi kick. Så ha roligt, lär er att se era vackra drag, lär er tycka om er själva, det är ni alla värda. Vi är vackra allihopa. Ta år er! Beachen 2012 ska vi ha roligt, och vi ska inte behöva skämmas över hur vi ser ut. Var stolta över det ni har. Det finns inget rätt och fel. Låt oss leva livet utan kroppsbekymmer! Låt oss krossa alla sjuka kroppsidial!
Tänkte visa med bilder hur min kropp utvecklades från att jag gick i 7an till i sommras. Jag trivs med mig själv, like it or not, men jag väljer att vara stolt för den jag är! Det tycker jag alla är värda!

Såhär såg jag ut när jag gick i sjuan.


Såhär såg min kropp ut när jag gick i 8an. Här började jag komma ur mina dåliga vanor.


Och såhär ser min kropp ut nu! Lite kurvigare och fylligare.


Vore roligt om ni vill lägga eran åsikt om vad ni tycker och tänker kring detta ämnet. Alla kanske inte tycker och tänker som jag. Dela gärna med er!

Kommentarer
Postat av: Sofia

Jag tycker det är helt rätt det du skriver, Frida!

Det är helt sjukt med alla dessa ideal. Jag tycker precis som du har skrivit att man ska vara nöjd med sig själv och om man skulle vara missnöjd och vilja ändra på det, så är det viktigt att man gör det på rätt sätt och vara medveten om vad man gör, istället för att svälta sig själv. Du är klok min fina vän! Många kramar <3

2012-01-29 @ 01:54:17
URL: http://sofiaevelyn.blogg.se/
Postat av: Valentina

Hej! Kul att du tog upp ämnet, det är alltid sån hysteri kring vikt.. Bra skrivet och btw så kan jag bara hålla med om att kroppen är finare när det är lite fylligare :)

2012-01-29 @ 02:29:33
URL: http://valentinaitalia.blogg.se/
Postat av: Sanha

Jag tycker att det du skrev var jätte bra och jag håller med dig till 110% och endå så tänker jag så om mig själv ibland, och det är nog det värsta man kan göra, tänka så elaka saker om sig själv!

2012-01-29 @ 07:47:10
URL: http://nattstad.se/bbatman
Postat av: Vannichi

Istället för att se sig själv i spegeln och tycka att man är tjock så kan man istället tänka på att man är frisk, vissa tillexempel tycker att dem har för tunt hår men en som inte har något(som har cancer) skulle lätt vilja ha det håret.Håller med dig om resten upp till 100% så himla bra skrivet, tur att du har lämnat det där bakom dig och din kropp just nu är sjukt fin.

2012-01-29 @ 08:57:28
URL: http://vannichi.blogg.se/
Postat av: Amanda

sjukt bra text finis :)

2012-01-29 @ 10:05:15
URL: http://amandasnarberg.devote.se
Postat av: v

Mycket fint skrivet!:D

2012-01-29 @ 10:23:18
URL: http://www.hejzzan.devote.se
Postat av: Vem?

jag är rätt nöjd med min kropp! :)

2012-01-29 @ 10:45:48
URL: http://tinanj.se
Postat av: jojjo

vad skönt att du trivs med din kropp nu! jätteglad för din skull! och du är så fin så, gumman!



jag själv har alltid haft fel inställning till min kropp, lidit av olika ätstörningar etc. Fått återfall osv men är idag frisk, trivs med kurvorna jag har och skulle ALDRIG ändra på mig. jag mår bra av att träna, äta nyttigt liksom många andra- men man måste kunna tillåta sig själv att släppa all stress ibland, njuta av god mat/choklad eller vad det nu kan vara... sen är det HELT oviktigt vad vågen visar så länge man själv är nöjd (och inte är sjuk då). en önskan jag har är att ALLA borde förstå hur FINA de är. för ALLA är FINA. ALLA ÄR VACKRA OCH VÄRDA ATT ÄLSKAS.



många kramar/ johanna

2012-01-29 @ 10:57:09
URL: http://enklarader.blogg.se/
Postat av: kim

Fin blogg du har !! :))

2012-01-29 @ 11:42:37
URL: http://ahealthylife.myshowroom.se/
Postat av: E l i n o r

Jätte bra skrivet tjejen! Och fytusan vad vacker kropp du har. Blir så glad över att du är nöjd över den själv, det är så det ska vara. Big love to you

2012-01-29 @ 12:14:35
URL: http://elinors.devote.se
Postat av: Linda

Åh underbara människa!! :)

Problemet är att jag älskar coca cola oxå! Vad äter du en vanlig dag? Tränar du något?

Din blogg är jätte inspirerande och du verkar cool! ;)

kram kram

2012-01-29 @ 13:03:23
Postat av: signe

Du är så fin som du är frida!!

2012-01-29 @ 14:19:34
URL: http://onlyonee.blogg.se/
Postat av: lisa

Shit va snygg design :D

Kika in på min blogg varje da också :p

2012-01-29 @ 16:28:11
URL: http://www.nattstad.se/lisakarlsson
Postat av: rebecka

jag har tänkt att göra en navel piercing men vågar inte.. kan du kanske ge mig några tips och så, typ ngt jag kanske ska tänka på! kram

2012-01-29 @ 17:50:51
URL: http://ebecka.devote.se
Postat av: Frida

Väldigt bra och klokt skrivet! Det är ett så himla viktigt ämne och jag tycker det är bra med tjejer som du som är mer än yta, speciellt här i bloggvärlden där allt och mycket kretsar kring just ideal och utseende! Fortsätt med det, du har mitt stöd till hundra procent! :) Kram!

2012-01-29 @ 21:09:46
URL: http://fridachristinas.devote.se
Postat av: Matilda

Bra skrivet! Du är en förebild och vilken fin kropp du har!

Dreambody! Ha en bra kväll, kram <3

2012-01-30 @ 20:01:01
URL: http://fridlunds.devote.se
Postat av: sofija arvidsson

du är ju jätte fin! :)

2012-01-31 @ 19:24:08
URL: http://www.sofijaarvidsson.devote.se
Postat av: elle

Var har du köpt den bikinin på sista bilden? :D

så satans snygg!!

2012-02-01 @ 15:24:15
URL: http://ellehansen.devote.se
Postat av: Anonym

Underbar text. Själv har jag stora problem med att jag tycker att jag är för tjock.... För ett halv år sedan gick jag ned 8 kg på 2 månader och då vart jag rädd tillslut när jag insåg hur benig jag egentligen var. Och sedan när jag gått upp i vikt igen så tycker jag att jag är tjock. Vet inte vad jag ska göra åt saken... Men jag mår iaf riktigt dåligt!

Supeeer fin kropp du har!!

2012-02-02 @ 20:43:50
URL: http://sometime.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0